Història

LAminimAL neix a la Sala Beckett l’any 2010, de la mà de Daniela De Vecchi com a grup d’investigació entorn els Sistemes Minimalistes Repetitius. Des d’aleshores ha produït cinc espectacles: a la temporada 13/14, estrena “La Grandesa d’ésser un entre tants” a la Sala Atrium de Barcelona, “Dimecres” a la Sala Beckett, “El suïcidi de l’elefant hipotecat”, primera part de la trilogia «Fer sonar una flor» que inaugura l’Àtic22 del Teatre Tantarantana, i que es va representar La Seca-Espai Brossa i a la Sala Barts. A l’abril del 2014 estrena a São Paulo “Animales nocturnos” de Juan Mayorga en coproducció amb la Società Autonoma Laboratori del Mare.

A la temporada 14/15, estrena al Festival Frinje Madrid “La supervivència de les Lluernes”, creat en residència al programa Suport a la Creació de Fira Tàrrega en una coproducció del Festival Grec, Temporada Alta i Focus, i que s’ha pogut veure en temporada al Teatre Romea de Barcelona. Recentment guardonat amb el primer premi de públic i de crítica al Festival Internacional Noctívagos, l’espectacle es troba en gira nacional i internacional.

L’any 2015 la companyia va ser guardonada amb el premi Born de teatre de residència artística. Al mateix any viatja al Brasil per preparar el muntatge brasiler de “El suïcidi de l’elefant hipotecat” en coproducció amb l’Instituto Cultural Capobianco. La darrera part de la trilogia, “Apocalypse Uploaded: la transhumanització de les Abelles” s’ha pogut veure al Frinje Madrid i a Fira Tàrrega 2016. El seu darrer espectacle, “Llançar-se al buit” s’ha estrenat el gener del 2017 al Festival Internacional Santiago Off.