PHILLIPE THE SIXTH

 

banner horitzontal

 

Un treball d’orfebreria dinàstica i d’actualitat que es mereix tots els aplaudiments que rep…i més encara.

Nicolas Larruy

 

El muntatge, coproduït per Barts – Barcelona Arts On Stage , va tenir una resposta excel·lent tant de crítica com de públic en la seva estrena a la primera edició del FESTIE Barcelona 2019.

 

Ens trobem en unes hores decisives pel regnat del jove PHILLIPE VI. Fins ara Phillipe havia de fer front a l’herència enverinada del pare, casos de corrupció i un suport popular en retrocés; ara cal sumar-li els fets del PRIMER D’OCTUBRE: una comarca s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l’efecte esperat.És aquí quan el think tank de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs més important de la carrera del rei. El consell de creatius té una experiència molt dilatada al llarg dels segles en escriure discursos per a figures polítiques de primera línia.Aquesta vegada, però, l’elaboració del discurs trobarà més entrebancs del que és habitual. Seran capaços de posar-se d’acord per consensuar un discurs que salvi la corona actual? O és que les monarquies no saben avançar sense deixar un reguer de sang al seu pas?

Hem volgut tractar l’actualitat política del país a través del prisma de Shakespeare. Servint-nos del cicle històric del Reis, hem volgut imaginar com devia ser la cuina del discurs que el rei ha de fer després que una comarca «escocesa» es revoltés. Hi ha punts de connexió entre els Reis de Shakespeare i els fets aparentment únics del nostre present? De fons, ressonen les preguntes eternes sobre el poder: per què s’accepta un rei? Per què acceptem ser súbdits?

Idioma: català

Durada: 90 minuts

Teaser «Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de PHILLIPE THE SIXTH» al FESTIE 2019 organitzat per Barts – Barcelona Arts On Stage.

 

HAN DIT DE NOSALTRES…

 

Un potente y crítico tomatazo hacia la monarquía.

Fernando Solla

Un cant a la llibertat d’expressió i a la llibertat de creació; una sàtira carregada d’humor del més àcid que us farà riure des del primer moment.

Nicolas Larruy

LAminimAL aconsegueix divertir i posicionar-se fent-se entendre utilitzant les paraules de Shakespeare, un repte que no tothom aconsegueix.

Jordi Bordas

Llarga vida a LAminimAL!

Martí Figueras

 

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia: Albert Pijuan

Direcció: Daniela De Vecchi

Intèrprets: Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera.

Il·luminació: Ignasi Bosch

Espai sonor: Albert Pijuan

Escenografia i Vestuari: Lola Belles

Assistent de direcció: Clara Solé

Cap tècnic: Pau Segura

Ajudant d’escenografia: Filipa Campos

Muntatge sonor: Pau Segura

Construcció d’escenografia: Josep Juanet

Disseny gràfic: Carles Murillo

Comunicació: Helena Gràcia

Cap de producció: Aina Juanet

Una producció de LAminimAL Teatre en co-producció amb BARTS – FESTIE 2019