El Suïcidi de l’ Elefant Hipotecat

de Daniela De Vecchi

Fer sonar una flor…, és una obra creada a partir de textos de J.S.Sinisterra. Es tracta d’una experiència teatral integradora, pensada per a transformar les petites illes d’espais íntims en un gran arxipèlag on conviure en un espai comú, fent que ‘sonin les flors’ i que ‘cantin les idees’.

Sinopsi

A l’avantsala, els espectadors es van acostant a poc a poc a l’experiència que proposa LAminimAL. Unes copes de vi, la premsa diària, converses agradables, tot a punt per a la inauguració de les instal·lacions que trobaran quan entrin a la sala principal, on ja podem escoltar una dolça cançó interpretada en directe i acompanyada pel violoncel i una guitarra elèctrica.

Més tard, tenen la possibilitat de passejar-se entre les diferents instal·lacions escèniques i observar de prop, com si fóssim en un museu, els petits nuclis de relacions íntimes que poc a poc es van transformant en una gran escena en la que el públic es veu involucrat. A partir d’aquest moment, ja no hi ha marxa enrere: l’actualitat s’apodera de l’acció amplificant un debat que parteix d’allò ínitim i arriba a allò col·lectiu, que parla de la necessitat d’actuar dins i fora de l’escena.

“On és el límit entre l’acció i la desesperació ? A Espanya, la crisi ha produït innumerables suïcidis entre les víctimes dels bancs. Han acabat amb la seva vida davant l’amenaça imminent de perdre la seva llar. S’han suïcidat per això? Els pobres sempre són culpables del seu pas a l’acte, incloent-hi les seves pròpies morts.”

L’èxit de l’espectacle després de la seva estrena a l’Àtic 22 del Teatre Tantarantana de Barcelona va fer que la temporada es prorrogués per dos mesos. “El suïcidi de l’Elefant hipotecat” és tota una experiència estètica, teatral , social i, – per què no?- política.


A partir de Textos de José Sanchis Sinisterra.

Direcció i Dramaturgia:

Daniela De Vecchi

Producció:

LAminimAL Teatre

Col.laboren:

Nuevo Teatro Fronterizo

Intèrprets i Músics:

Eloi Benet, Anna Berenguer, Cris Codina, Esperança Crespí, Toni Figuera, Xantal Gabarró, Andrea Hernán-dez, Joan Martínez, Xesco Pintó i Carla Rovira.

Cantant:

Andrea Marinel-lo

Escenografia:

Joan Fortuny

Il.luminació:

Ignasi Bosch

Espai Sonor:

Daniela De Vecchi

Ajudants de direcció:

Marina Rojo

Descargar Dossier

  • Teaser El Suïcidi de l’ Elefant hipotecat
    Teaser El Suïcidi de l’ Elefant hipotecat
    Resum de la primera part de la trilogia: «El suïcidi de l’Elefant hipotecat» enrregistrat a la Sala Barts de Barcelona