Apocalypse Uploaded

d’Albert Pijuan
Dirigit per Daniela De Vecchi

Apocalypse Uploaded: La Transhumanització de le Abelles

I al final el món s’acaba. Game over.

Les notícies que ens arriben d’allò posterior és que els nens impressos en paper esclaten en senyal de protesta. Els il•luminats prediquen sistemes operatius. Les actualitzacions segueixen provocant errors en la memòria de les aplicacions. La història és una proclama inflamada, i la literatura i la música es deconstrueixen de manera infinita. Les famílies es preparen metòdicament per les hecatombes. Les promocions comercials interrompen sessions de sexe virtual. I al final,  resulta que tot consistia en escoltar a les abelles. I a Bowie, és clar.

Sinopsi

Dels humans només en sobreviu la seva identitat virtual, el seu avatar. Davant d’aquesta perspectiva, què es pot fer? Què queda del jo? I del nosaltres? Per què s’ha de viure? Per a què es pot lluitar? Les restes de memòria configuren ara la realitat d’aquest grup de persones que intenten reconstruir les seves memòries damnificades per la fi del món. Entre els ecos que els assalten del món desaparegut, entre els records formats de bits, aquests éssers virtuals descobriran que el seu jo anterior devia ser alguna cosa més que un simple llistat de gustos i preferències.

Només els hi queden els parracs de la seva personalitat que lluiten per recosir-se a través dels efectes sonors que han quedat emmagatzemats en el sistema: les seves veus, les seves passes, les seves cançons. Es pot recuperar la humanitat perduda? El món virtual es barreja amb el real, la ficció es confronta amb la realitat. L’epai comú es converteix en l’únic lloc possible per intentar reconstruir les seves memòries esparracades i aconseguir pujar un altre cop al “sistema” la informació que conforma la nostra memòria col·lectiva.Una reflexió sobre aquesta era virtual que ens envolta i s’apropia de les nostres identitats. Aquesta és una experiència envoltant que duu l’espectador a un univers post-apocalíptic amb la seva aposta estètica i sonora. Com se sobreviu a l’apocalipsi si l’apocalipsi ja és aquí?

Frinje Madrid1

Dramatúrgia:

Albert Pijuan

Direcció:

Daniela De Vecchi

Producció:

LAminimAL Teatre

Coproducció:

Teatre Auditori de Sant Cugat, Frimje Madrid i Fira Tàrrega 2016

Intèrprets:

Eloi Benet, Anna Berenguer, Carles Cruces, Esperança Crespí, Toni Figuera, Xantal Gabarró, Andrea Marinel-lo i Joan Martínez.

Escenografia:

Joan Fortuny i Paty Cortés

Il.luminació:

Ignasi Bosch

Espai Sonor:

Carolina Ortiz

Arranjaments:

Arthur Guidi

Ajudant de direcció:

Bet Miquel

DESGARREGA EL DOSSIER:

APOCALYPSE UPLOADED