Llançar-se al buit

DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ: DANIELA DE VECCHI I ALBERT PIJUAN

 

El teatre, 
aquella “gran boca buida que mossega”, 
allà on “ronquegen totes les històries 
que poden ser explicades. 
 
283167
 
El buit, 
dos actors 
i la paraula.

 

LAminimAL teatre parteix del text de Jose Sanchis Sinisterra “Vacío” per proposar un viatge a la intimitat de dos personatges solitaris que decideixen moure’s al marge de la convenció social per trobar-se a ells mateixos. Som a la nit del “partit del segle”, un Barça-Madrid a la final de la Champions. Els carrers s’han buidat, les lleis que regeixen el món han quedat abolides durant 90 minuts, i una dona i un home carregats de culpa i misèria es llencen al carrer buscant allò que pugui posar remei al buit que se’ls menja per dins. Fins que una sèrie d’esdeveniments aparentment fortuïts farà que allò que semblava una simple nit de futbol acabi amb un esfondrament social del qual l’home i la dona en seran els principals responsables.

“Llançar-se al buit” és un viatge a la nit, als marges de la societat, a aquells racons interiors que són irrecognoscibles fins i tot per a nosaltres mateixos conduït pel poder de la paraula. Un recorregut de cinquanta minuts dins una gran cavitat que és a punt de devorar els seus protagonistes. Una enorme boca que lluny d’artificis es converteix en l’espai idoni per on aniran transitant aquests dos personatges, entrellaçant i construint les històries d’aquest miratge on la paraula esdevé protagonista.

L’espectacle neix com embrió d’una de les produccions amb més èxit de la companyia “El suïcidi de l’Elefant Hipotecat”. Les conseqüències locals de la crisi internacional, l’explosió de la bombolla immobiliària i la reaparició de les forces retrògrades dins el panorama polític i social de l’estat espanyol i Amèrica Llatina van servir d’inspiració per a la creació d’aquest últim espectacle que LAminimAL Teatre va estrenar a Barcelona l’any 2013. Des de llavors ha tingut un gran reconeixement de públic i crítica a les tres darreres temporades teatrals de la capital catalana.

“Llançar-se al buit” que s’ha representat per primer cop a Xile dins l’edició 2017 del Santiago Off és la llavor d’aquest espectacle que, amb vocació internacional vol donar inici al procés del muntatge de la versió xilena de l’obra “El suïcidi de l’Elefant Hipotecat” que tant d’èxit ha recollit al nostre país. És per això que aquest gener la companyia ha visitat la capital Xilena per tal d’impartir un curs amb els actors locals i començar a assentar els vincles de la futura creació entre Barcelona i Santiago de Xile.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i Dramatúrgia: Daniela De Vecchi i Albert Pijuan

Repartiment: Anna Berengur i Toni Figuera

Espai escènic: Joan Fortuny

Vestuari: Paty Diphusa

Il·luminació: Ignasi Bosch i Daniela De Vecchi

Espai sonor: Pau Segura i Albert Pijuan

Cap de producció: Eloi Benet

Un espectalce de LAminimAL Teatre

Coproducció amb el Festival Internacional Santiago Off

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull.

 

cultura_bn_h3

logo_irl_cat_blanc